Bill Gates desvetlla un 2024 dominat per IA i desafiaments climàtics

Bill Gates, el visionari cofundador de Microsoft, ha compartit les seves prediccions per a un 2024 definit per la intel·ligència artificial (IA) i la lluita contra la crisi climàtica. Segons Gates, la IA emergirà com la tecnologia principal, portant a la societat d’una fase de coneixement a una d’adopció integral. Aquest canvi promet accelerar la innovació i la creació de solucions per a desafiaments socials a una velocitat sense precedents.

Gates destaca que aquest any ens ha donat una visió preliminar de com la IA modelarà el nostre futur. Entendrem millor quines tasques pot realitzar autònomament i en quins rols actuarà com a assistent, millorant significativament àrees com l’educació i la salut mental. No obstant això, adverteix que el 2024 marcarà un període de transició emocionant i confús, on les metodologies antigues i les noves tecnologies convergiran.

Mentre que en països d’alts ingressos com els Estats Units, l’ús d’eines d’IA es farà evident en menys de dos anys, en regions menys desenvolupades, aquest avanç prendrà una mica més de temps. Encara que persisteix una bretxa significativa, és molt menor en comparació amb altres innovacions.

Gates sosté que la IA té el potencial de fer del món un lloc més equitatiu, especialment si es realitzen inversions intel·ligents ara. Posi com a exemple el camp farmacèutic, on la IA està accelerant el desenvolupament de nous medicaments, oferint esperança per tractar malalties que afecten principalment als països més pobres.

Respecte al clima, Gates veu una nova era en el debat sobre la crisi climàtica, emfatitzant la importància de finançar innovacions ambientals i l’adopció de l’energia nuclear com una solució neta i viable. Malgrat els riscos associats, defensa l’energia nuclear com una font crucial per satisfer les necessitats energètiques creixents i reduir les emissions de carboni.

Gates també reflexiona sobre els processos electorals de 2024, destacant que un nombre rècord de persones votarà, el que tindrà un impacte històric en el curs dels sectors estratègics globals. Insta als votants a triar líders compromesos amb el desenvolupament humà i la col·laboració global.

Informació extreta de l’article original publicat a Wired Enllaç a l’article

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio